Herdenken - Waar en wanneer het u past

Wilt u een herinneringsdienst organiseren?

UITVAARTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Voor uitvaartbijeenkomsten heeft de coronocrisis grote gevolgen. Door maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, staat het RIVM geen grote bijeenkomsten meer toe. Het advies is om thuis het bezoek te beperken tot 3 personen. En bij uitvaartplechtigheden en condoleancebezoeken tot max. 30 personen (incl. uitvaartpersoneel), mits er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen. Er wordt geen thee en koffie meer geschonken, er is geen nazit en condoleren door knuffelen of handenschudden mag niet meer. Logische maar zeer ingrijpende maatregelen. Je bent in rouw en wilt geen afstand. Je hebt andere mensen nodig. Juist nu. 


DE VIRTUELE UITVAART

Een mooie en passende uitvaart organiseren tijdens deze corona-crisis is moeilijk maar niet onmogelijk. 

Een kleine, intieme uitvaart kan met net zoveel liefde worden georganiseerd als een uitgebreide uitvaart. Met alle aandacht voor wat mag en kan. Zo kan gekozen worden voor virtuele aanwezigheid van vrienden en familie en andere geïnteresseerden. Via een livestream wordt het mogelijk gemaakt om het afscheid op afstand bij te wonen. 

Het inhuren van een fotograaf gespecialiseerd in uitvaarten, is een andere manier om het afscheid vast te leggen. Families krijgen zo een mooi en tastbaar document in handen. Voor zichzelf en om te delen met hen die er niet bij konden zijn. 

HERINNERINGSDIENST

Toch is het voor veel nabestaanden belangrijk een bijeenkomst te organiseren volgens eigen wensen en regels. Om een mensenleven te herdenken met geliefden naast je. Geen 30 aanwezigen maar misschien wel 300. Geen 1,5 meter afstand maar zij aan zij. Om troost te vinden en troost te geven. Van mens tot mens. Met thee en koffie en misschien wel met wijn en bitterballen. 

De ervaring heeft geleerd dat herdenken helend werkt. Families kunnen in alle rust toewerken naar een op maat gemaakte afscheidsceremonie. Niet in een aula maar op een plek van hun keuze. Niet volgens standaardregels maar volgens eigen regels. Een herinneringsdienst organiseren - wanneer het weer mag - kan precies dat geven wat nodig is om verder te kunnen. Want een goed afscheid helpt bij het rouwproces.

Als uitvaartspreker kan ik helpen bij het organiseren van zo'n persoonlijke herdenkingsbijeenkomst. Er is veel mogelijk. Bel of mail mij voor een kosteloze kennismaking. Klik hier voor mijn contactgegevens

 

Contact

Wanda Kunz Uitvaartspreker
Cypergras 72
2498 AB Den Haag

06 46154706
 • Je hebt ons een heel bijzonder cadeau gegeven .....

  Gaby M.
 • Lieve Wanda, je verstaat de kunst van het onder woorden kunnen brengen wat mensen voelen maar zelf niet kunnen zeggen.

  Debby S.
 • Wanda, wat kun jij goed grappen vertellen. Daarmee heb je onze …. zo recht gedaan!

  Anoniem
 • Je bent bescheiden en integer aanwezig ........

  Anoniem
 • De compositie had je prachtig gemaakt, in alle eenvoud. Echt prachtig en zo passend.

  Anoniem
 • Wanda, je schrijft mooi en raak en het is fijn om naar je te luisteren. De muziek had je prachtig geplaatst .....

  Anoniem

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.