Kosten spreker uitvaart

Een goede spreker tijdens de uitvaart is goud waard. Niet alleen tijdens de uitvaart, maar ook voorafgaand aan de afscheidsdienst kan de spreker van grote betekenis zijn. Om een mooie speech voor te bereiden zal de uitvaartspreker diverse gesprekken voeren met de nabestaanden. Gesprekken over het leven van de overledene, wat hij of zij betekent heeft voor anderen en herinneringen van de nabestaanden. Het doel van deze gesprekken is om verhalen te verzamelen voor de uitvaartspeech. Een ander belangrijk doel is om een luisterend oor te bieden tijdens deze emotionele periode. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten voor een spreker tijdens een uitvaart? 

Uitvaartspreker inhuren, wat zijn de kosten?

De kosten per uitvaartspreker kunnen enorm verschillen. Dat een goede uitvaartspreker niet duur hoeft te zijn, kunt u zien aan de tarieven die ik hanteer.

Mijn tarieven liggen tussen de €105,= en €505=. Bekijk hier mijn tarieven.

Deze kosten kunnen vaak worden opgegeven bij de uitvaartverzekering waardoor de uiteindelijke kosten vaak nog lager liggen. Voor meer informatie: https://www.uitvaartverzekering.nl/onderwerpen/ritueelbegeleiding

Uitvaartspreker kosten

'Een uitvaart is al zo duur, waarom dan nog extra kosten maken voor een uitvaartspreker?' Dit hoor ik vaak. 

Een uitvaartspreker speelt in de week van de uitvaart een belangrijke rol, ik noemde dat hierboven al. Dat weet ik uit ervaring. 

Ooit werden mijn zus en ik geholpen toen onze vader overleed en wij wel wat hulp konden gebruiken bij de ceremonie. De uitvaartleider gaf dit liever uit handen en bracht ons in contact met een funerair spreekster en zij stond ons bij, in die verdrietige en chaotische week. We gingen met haar en een oom rond de tafel en voor we het wisten zaten we herinneringen op te halen. Onze vader kwam in allerlei anekdotes voorbij. De oom vertelde over de streken die onze vader als klein jongetje had uitgehaald en over hoe het was om op te groeien in een gezin met 12 kinderen. Mijn zus en ik deelden onze herinneringen aan hem als vader, als schaker, als opel-fan en als TT-fanaat en kwamen erachter dat die herinneringen soms sterk van elkaar verschilden. We kwamen er ook achter dat het heel prettig was nieuwe dingen over hem te leren en om herinneringen te delen. En ook deed het ons goed te ervaren dat er naast verdriet ruimte kon zijn voor lol en gekkigheid. 'Dood ben ik pas, als jij me bent vergeten'. Bram Vermeulen zong het al. En zo is het ook echt. 

Inmiddels werk ik zelf sinds 2018 als uitvaartspreker en ben ik op mijn beurt diverse mensen en families tot steun geweest. Ik ben een uitvaartspreker die spreekt uit ervaring.

Wanda Kunz, een persoonlijke en betrokken uitvaartspreker

Graag stel ik mij aan u voor: mijn naam is Wanda Kunz en ik help nabestaanden bij het vormgeven van een persoonlijk afscheid. Ik kan een mooie uitvaartspeech voor u schrijven, die u naar wens zelf kunt voordragen of door mij kunt laten voordragen. Daarnaast kan ik helpen bij het samenstellen van een persoonlijke afscheidsceremonie, bijvoorbeeld met behulp van symbolen en rituelen. Met mijn hulp worden warme herinneringen, bijzondere karaktereigenschappen, passende muziek en mooie gedichten verweven in een unieke afscheidsceremonie. Als uitvaartspreker breng ik rust en geef ik overzicht. Ik neem families bij de hand en samen werken we toe naar het afscheid.

Een uitvaartspreker met een stapje meer voor minder geld

Als uitvaartspreker geef ik woorden aan het verdriet van nabestaanden. Ik verdiep mij intens in de overledene met als resultaat een op maat gemaakte uitvaartspeech. Geen mens is hetzelfde, dus is ook geen uitvaart hetzelfde. Met elkaar creëren we een uniek en passend afscheid, waarbij mijn rol zo groot of zo klein is als u zelf wenst. Alles wat ik doe en/of schrijf, doe ik in overleg met u. Dat schept duidelijkheid en geeft houvast in deze onzekere periode. Mijn tarieven zijn helder en alleszins redelijk. 

Meer weten over de kosten voor een uitvaartspeech? 

Wilt u meer weten over de kosten voor een mooie uitvaartspeech? Neem contact met mij op via 06-46154706 of via wanda@wandakunz.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Wanda Kunz Uitvaartspreker
Cypergras 72
2498 AB Den Haag

06 46154706
 • Je hebt ons een heel bijzonder cadeau gegeven .....

  Gaby M.
 • Lieve Wanda, je verstaat de kunst van het onder woorden kunnen brengen wat mensen voelen maar zelf niet kunnen zeggen.

  Debby S.
 • Wanda, wat kun jij goed grappen vertellen. Daarmee heb je onze …. zo recht gedaan!

  Anoniem
 • Je bent bescheiden en integer aanwezig ........

  Anoniem
 • De compositie had je prachtig gemaakt, in alle eenvoud. Echt prachtig en zo passend.

  Anoniem
 • Wanda, je schrijft mooi en raak en het is fijn om naar je te luisteren. De muziek had je prachtig geplaatst .....

  Anoniem

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.