Werkwijze

Afscheid nemen op een mooie en persoonlijke manier…. hoe doe je dat? Als ceremoniespreker kan ik u helpen bij het schrijven en voordragen van het unieke levensverhaal van uw dierbare. Ook wanneer het al wat langer geleden is dat u een geliefde verloor.

Als gediplomeerd ritueelbegeleider kan ik helpen bij de verdere invulling van een passende afscheidsceremonie. 

Ik doe dit in nauw overleg met u en uw uitvaartleider, zodat precies duidelijk is wie wat wanneer doet.

U kunt zelf contact met mij opnemen maar u kunt ook de uitvaartleider vragen contact met mij te zoeken.

Ik kom dan bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Klik hier om contact met mij op te nemen.

Wanneer het vertrouwen er is, gaan we samen de diepte in. Ik vraag, luister, leef me in, schrijf, draag ideeën aan, neem u bij de hand. Samen staan we stil bij het leven dat voorbij is. Samen gaan we op zoek naar de gouden draad in het leven van de overledene.

Wat was de essentie van zijn/haar bestaan? Wat waren zijn/haar bijzonderheden? Hoe zag zijn/haar verleden eruit? Gezin? Werk? Hobby’s? Herinneringen? Gewoonten? Uitspraken?

Na ons gesprek schrijf ik het levensverhaal. Deze stuur ik zo snel als mogelijk naar u toe. U kunt dan aangeven wat anders moet. Misschien moet er iets bij of iets uit?

Het levensverhaal kan ik voordragen tijdens de afscheidsceremonie. Ik kan u ook helpen zelf het verhaal te vertellen.

Mocht u het moeilijk vinden om invulling te geven aan de rest van de ceremonie dan kunt u mij ook breder inzetten. Ik kan met u en andere naasten op zoek gaan naar beeldmateriaal, gedichten, passende muziek, symboliek en verbindende rituelen. 

Samen smeden we de verschillende onderdelen van de ceremonie tot één uniek en liefdevol geheel. Op deze manier creëren we een afscheid dat recht doet aan de overledene en troost biedt aan u en andere naasten.

Contact

Wanda Kunz Ceremoniespreker
Cypergras 72
2498 AB Den Haag

06 46154706
 • Je hebt ons een heel bijzonder cadeau gegeven .....

  Gaby M.
 • Lieve Wanda, je verstaat de kunst van het onder woorden kunnen brengen wat mensen voelen maar zelf niet kunnen zeggen.

  Debby S.
 • Wanda, wat kun jij goed grappen vertellen. Daarmee heb je onze …. zo recht gedaan!

  Anoniem
 • Je bent bescheiden en integer aanwezig ........

  Anoniem
 • De compositie had je prachtig gemaakt, in alle eenvoud. Echt prachtig en zo passend.

  Anoniem
 • Wanda, je schrijft mooi en raak en het is fijn om naar je te luisteren. De muziek had je prachtig geplaatst .....

  Anoniem

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.